Need some help with my steam machines [fixed]

Hello, I am currently playing greg tech for the first time, and just reached high pressure steam on the GregTech Community Pack modpack. But I have a problem with my steam machines: they all seem to do only one craft before not working anymore, even though they have steam. Can anyone help me?
Edit: I just pressed right click on top of the machines and now they work.

2 Likes

Since it is a Modpack, which version of GregTech are you running? GT5U? GTNH? GTCE? GTCEU? I’m not sure how those GT Ports handled Steam, but if it is anywhere similar to how I did it in GT5 myself, oh boy that is gonna be painful…

While I may not be able to help you myself, I can try pointing people to this Thread. ^^

1 Like

The modpack appears to be running Gregtech CE Unofficial

2 Likes

Bear told me to link you to this Discord Server, unsure if you use Discord but that seems to be the way most other Modders do Stuff…

https://discordapp.com/invite/fKzRxU5

1 Like

Thx I’ll check it out

2 Likes

I just accidentaly right clicked on top of my machines with a wrench and now they work.
I’m so confused but at least they work

2 Likes

Oh that probably just means they were screwed over by lack of Steam for a second and you fixed the Issue by “repairing” it with a wrench

1 Like

Anything wrong with whatever your screenshot was?

OK I’m very late to the party but steam machines of GT5, GT5u, GTCE, and GTCEu needs to “vent” steam, and the vent is the output you configure with the wrench. the vent must be facing air or else it won’t work.

1 Like